keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Porkkanasämpylät

Nam ;)

M

***

PORKKANASÄMPYLÄT

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
(1 kanannmuna, ei pakollinen)
1 dl öljyä
200 g porkkanaraastetta
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
10-15 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja (puolet jauhoista voi korvata esim. kaurahiutaleilla, mutta ne on muistettava laittaa veteen turpoamaan toisin kuin jauhot)
voiteluun muna
koristeluun seesaminsiemeniä

- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen (ja lisää kaurahiutaleet turpoamaan). Lisää suola, (kananmuna), öljy, porkkanaraaste ja siemenet

- Lisää jauhoja hyvin alustaen jättäen taikina pehmeäksi ja kohota kaksinkertaiseksi

- Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota ne hyvin pellillä liinan alla

- Voitele kohonneet sämpylät ja ripottele päälle seesaminsiemeniä

Paista 225°-250°C, n. 15-20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti