keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Herkullinen pizzataikina

Olen oikeastaan hylännyt kaikki muut pizzapohjaohjeet, kun aloin käyttämään tätä. En enää muista mistä kirjasta tämän aikoinaan löysin, mutta suosittelen erittäin lämpimästi :)

Ohje on muutettu kaksinkertaiseksi alkuperäisestä, koska alkuperäisillä ainemäärillä olisi tullut kovin pieni pizza

M

***

PIZZAPOHJA

8 dl durum- tai tavallisia vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 tl kuivahiivaa
4 rkl oliiviöljyä
2 2/4 dl haaleaa vettä

- Sekoita jauhot, suola ja hiiva suuressa kulhossa. Laita jauhojen keskelle syvennys ja kaada siihen öljy ja vesi. Sekoita ne vähitellen jauhoihin niin, että syntyy
pehmeä taikina

- Nosta taikina jauhotetulle työtasolle. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on pehmeän kimmoisaa ja venyvää

- Sivele hieman öljyä taikinan pintaan ja aseta se takaisin kulhoon. Kohota taikina
n. 1h tai kunnes se on kaksinkertaistunut

- Leivo taikinasta pizza/pizzoja ja täytä


Riippuen siitä teetkö yhden ison pizzan vai monta pientä: paista iso pizza 250°C 15 minuuttia ja pikkupizzat 200°C 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti