perjantai 1. tammikuuta 2010

Omenapiirakka

Tämäkin resepti on kulkeutunut minulle erikoisia reittejä. Äitini sai tämän alunperin siskoltaan eli tädiltäni ja äitini antoi sitten ohjeen mummolleni/anopilleen. Mummoni on sitten tehnyt eniten tätä ja saanut kaikki vieraansa haltioituneeksi. Kaikki ovat halunneet ohjeen ja esimerkiksi tämän leviämisestä: mummoni vei veljelleen ja tämän naisystävälle piirakan vierailullaan. Nyt koko kylä, missä veli naisystävineen asuu, kuulemma tekee piirakoita täällä ohjeella :D

*M*

-alkuperäisessä ohjeessa on käytetty mittayksikkönä kahvikuppia, mutta mittailimme mummon kanssa tähän 'nykyaikaiset' mitat-

-tähän voi käyttää periaatteessa mitä tahansa hedelmiä/hilloja-


OMENAPIIRAKKA

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita
1 muna
1 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
omenoita ja kanelia/omenahilloa/mitä tahansa hilloa maun mukaan

1. Sekoita aluksi sokeri, vehnäjauhot ja voi. Ota taikinasta n. 2 dl erilleen

2. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri

3. Kaada taikina piirakkavuokaan ja laita pinnalle omenalohkot ja kanelia/hillo.

4. Ripottele lopuksi jäljelle jäänyt taikina muruina päällimmäiseksi

Paista 175-200 asteessa n. 30 min uunin keskitasolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti