sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Persikkarahkapiirakka

Olen saanut tämän reseptin äidiltäni kauan sitten enkä tiedä sen alkuperää. Tämä on kuitenkin helppo ja nopea tehdä ja se itse asiassa on herkullisinta oltuaan jääkaapissa vähän aikaa (tietysti se on ihan makuasia ;))

*M*

PERSIKKARAHKAPIIRAKKA

POHJA
100 g sulatettua voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

PÄÄLLINEN
1/2 dl sokeria
1 prk maitorahkaa (muista myös vähälaktoosinen vaihtoehto)
1 dl kermaa (vähälaktoosinen)
2 munaa
1 rkl sitruunan mehua
1 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykepersikoita


- Valmista ensin pohja sekoittamalla muna ja sokeri, lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe
ja lopuksi sulatettu voi

- Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan tasaisesti

- Päällisen valmistuksen voi aloittaa kaatamalla rahkapurkin sisältö kulhoon ja sen
jälkeen muut ainekset. Sekoita hyvin ja kaada rahkaseos piirakkavuokaan

- Lopuksi laita persikkalohkot rahkan päälle
VINKKI! Pakastemansikat toimivat tässä myös hyvin


Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n. 30 min

1 kommentti:

  1. Tää oli yks niistä ohjeistä joita katoin. Hyvä perusresepti :)

    VastaaPoista